Så mycket att lära

For iväg till Susanns mamma för att fira hennes födelsedag, slutade med att jag och Björn (Susanns pappa) försvann ut till garaget och pratade om bilarna han håller på att renovera. Just nu är det en Volvo 544. Fick mig en liten undervissning om hur bilmotorer fungerar, speciellt de gamla modelerna. Alltid lika intressant att lära sig nya saker. 
 
Snart bär det av mot doktorn, får se vad han eller hon har att säga.
 
 

En stor dag

Idag var det verkligen vinter kallt ute, frös så grymt mycket. Hade för övrigt en väldigt lång och seg dag idag. Har haft 5 timmars håltimma vilket inte är så kul. Hade även Lucia-sång-övning vilket är den sista innan söndag då kröningen är, spännande! När jag kom hem hade Susann bakat pepparkakor och jag åt mig jätte tjock, haha. Imorgon är jag ledig, ska nämligen till läkaren och ta en massa tester. Har ju tappat hår i 3 år nu och det slutar aldrig trots att jag knappt har något kvar, så vi tror att det kan vara någon form utav brist i kroppen. Hoppas de hittar något så att man kan fixa det. Men nu ska jag sova och ladda för morgondagen, ska även storstäda mitt rum och det blir ju något att se fram emot... Godnatt :)
 

Taggar morgondagen!

Taggar så mycket för morgondagen för då är jag ledig! Ska bli skönt med en ledig dag mitt i veckan sådär. Hade Lucia-sång-övning idag och det var första gången vi sjöng utan musik och lärare. Gick väldigt bra måste jag säga. Har precis fyllt i en massa frågot som kommer komma med i tidningen. Såhär blev det:
 

Familj: Jag har två familjer, min mamma och två bröder + Susann och min bonussyster.

Bor: Vedum

Skola och klass: Katedralskolan Skara - IB (International baccalaureate).

Fritidsintressen: Jag är väldigt aktiv inom kyrkan och så tränar jag dragkamp. Sedan blir det en hel de hängande med vännerna och andra roligheter.

Beskriv dig själv med tre ord: Positiv, lättsam och framåtriktad

Därför vill jag bli lucia: För mig är Luciafirandet en väldigt fin tradition vilket förstärks i samband med kyrkan. Det skulle vara väldigt roligt att få testa på Luciarollen!

Favoritsång på jul och lucia: Julen är här och En stjärna lyser inatt.

Så firar jag helst jul: Tillsammans med familjen. Julfrukost på morgonen med tända ljus och tomtegröt, Kalle anka kl 15 är ett måste i samband med mat och sedan julklappsutdelning runt grannen (en riktig gran!). Till sist ska det vara nattamat och en sen sänggång.

Framtidsplaner: Just nu planerar jag att studera vidare i Skottland efter gymnasiet. Antingen inom juridik eller psykologi men det lutar mest mot psykologi. Sen så vill jag även hinna med att resa mycket runt om i världen, speciellt till Asiat länderna (Indien, Japan, Kina) och Afrika.

Favoritfilm: Har så många olika favoriter så det är riktigt svårt att säga. Men Sagan om ringen trilogin ligger högt upp och även My sister's keeper

Äter helst: Vanlig hederlig husmanskost men när jag är ute och käkar föredrar jag kinamat.

Vad gör du en ledig dag: För det mesta blir det en hel del läsande men försöker ju såklart vara med vännerna och även träna.

Det bästa med Vara: Haha, älskar den blåa stationen! Nej men det bästa är nog fiken som finns i Vara, är en riktigt fikar tjej av mig. Tycker det är dunder mysigt!

Så ska en bra lucia vara: Varmhjärtad och energigivande.

Det bästa med julen: Alla tända ljus och dofterna som finns runt omkring än. Och självklart Julklapparna!

Vad önskar du dig i julklapp: Kör med mitt standard svar: Pengar, presentkort och massage böcker samt oljor.


Söndag kväll

Så nu är det dags för skolan igen alltså, hade inte varit fel med en dag till med ledighet. Det sköna är att vi är lediga på tisdag, dock blir det en lååång dag i skolan på onsdag för då blir det öppethus! Kommer hem jätte sent (för att vara skoltid).
 
Hade städning idag och dum som jag var gjorde jag sönder mina fina lila ljusstakar som jag fick av mamma och brorsan i julklapp för några år sedan. Blev så förbannad på mig själv, mest för att jag var sä himla lat och orkade inte plocka undan dem innan jag började vela runt. Så nu är jag två ljusstakar mindre. Känns lite sorgligt ändå. Men nu ska det bli till att sova, godnatt!
 

Äntligen heeeelg!

Det går inte att beskriva med ord hur skönt det är med ledighet. Har haft en så hektisk vecka fullbokad med massa grejer. Har varit allt från suttit barnvakt och stenstudat inför ett stort biologiprov till att plockat hönor (vilket i sig var en sjuk upplevelse som jag nog inte vill göra om, men som jag nu kan stryka från min bucket list). Ikväll har jag jobbat med ungdomsgruppen, vi höll i en mannekäng, och det var jätte roligt. Jag och Marie var konfranseer tillsammans och ojojoj, vilka tabbar vi begick hela tiden men det var roligt och folket skrattade. 
 
De sista mannekängerna uppe på scen bär jätte fina kläder från Carolinas bröllop, bal och gala.
 
 

Barnvakt

Det är otroligt skönt att vara ledigt mitt i veckan. Har tagit det väldigt lungt, läst en bok, fixat mat, bakat och läst på inför biologiprovet på fredag. Susann fixar just nu iordning sig för en utekväll och själv ska jag sitta barnvakt åt Emilia. Får se hur den här kvällen slutar! Vet i alla fall att det kommer bli en tidigt sänggång för imorgon blir det till att hålla ett högt tempo med skola, bakning, sångövning, och hönsplockning. 
 
 
Hade spillt ut lite bakgrejer på bordet och när jag skulle torka bort det upptäkte jag den här sköna snubben som vinkade till mig. Lite kul ändå :)

5 kamp med Lucior

Haha vilken skön dag det var igår. Började lite fint sådär med att jag missade bussen vilket gjorde att jag missade typ alla mina lektioner (hade bara på förmiddagen). Följde då med en kompis från klassen hem och meningen med det var nog att vi skulle studa men så blev det inte, hoppas det kommer gå bra för honom ändå på provet idag! Tog en sen buss till vara och där blev det 5-kamp med Luciorna. Det var verkligen skit kul, jag kom 3:a. Vi fick bland annat svara på en massa frågor och mumsa pepparkakor (det var dock inte så gott när man skulle trycka i sig 10 st så snabbt som möjligt) Efter det gick jag hem till Lotta och där sov jag. 
 
Idag slutar jag tidigt igen så ska kanske blir till att dra till en kompis en stund, får passa på nu när man väl har tid till att umgås med andra!
 
 

Dagen efter

WOW, festerna blir bara bättre och bättre. Igår var vi hur många som helst både från Vedum, lidköping och andra utspridda ställen och kvällen var grym. Folk dansade och hade roligt, spelade kort, söp, strula och allt annat som kan hända. Själva slutet av festen kanske var sådär när ett stort sagsmål bröt ut och alla stog ute och bråkade. Men ingen gick där ifrån med allt för stora skador och allt löste sig tillslut. Kom hem lagom till 2.30 och lade mig direkt, gud vad det var skönt att få sova!
 
 

På väg ut

Se där ja, nu är man på väg ut igen. Den här gången bär det av mot Längjum där en vän har fest. känns lite små spontant eftersom jag bestämde mig för att gå för en stund sedan men samtidigt har jag dock vetat om festen sedan ett bra tag tillbaka. Hoppas verkligen något roligt händer ikväll och att det blir mycket folk, tycker om när man får trängas lite ;) 
 
Som ni kanske märker så håller jag på att ändra om lite på bloggen och det kommer nog ta några dagar tills jag är klar och ja jag vet, har redan ändrat flera gånger men blir aldrig nöjd. Men nu ska jag allt försöka se till att det blir riktigt bra den här gången.
 

 
 
Här är lite fler biler från kvällen igår och jag upprepar, Gud så roligt det var! Vet att bilderna inte är så bra men de är tagna med mobilen så... Iaf, på den sista bilden är det Magnus Uggla som är klädd i en glittrande glamourklänning och ett par klackskor, haha oslagbart! Han var så söt så. Jag och Susann har redan planerat in att gå på en Uggla konsert till sommaren. Kram på er

What a night

Ojojoj, vilken kväll, den var helgalen. Hade jätte kul tillsammans med tjejerna och woow vilken underhållning vi fick tack vare killarna. Hade kanske inte de bästa platserna men det gjorde inget. Det här är något som måste göras om! Ladies night, thanks. 

Ladies night

Snart smäller det av rejält då jag, Susann och två andra tjejer ska gå på Ladies night i Lidköping. Ska bli så roligt, vet inte alls vad som kommer hända men har hört så mycket kul om den här tillställningen att man bara kan se fram emot den. Susann kom till mig här om dagen och sa "på fredag får du agera riktigt vuxet" för biljetterna är redan bokade sen lång tid tillbaka men det var inte förrän tills nu hon fick reda på att det är 18-års gräns, haha, kommer jag inte in så dör jag. En till liten rolig sak är att en kille från min klass ska dit och jobba, här ska det hållas koll på damerna! Kram på er :)
 
 
 

Vart tog nätet vägen?

Sitter fortfarande här hemma utan internet, vad är det som är så svårt att fixa? Har väntat på det nya bredbandet i snart två veckor och tillslut tröttnade vi här hemma och bytte till en annan operatör. Så inväntar nu det nya bredbandet som ska komma inom kort och hoppas det kommer bjuda på mycket bättre nät. Tills dess får det bli lite dåligt med både inlägg och bilder. Kram på er!

Stickholm, here I'm!

Äntligen framme efter snart ett halvårs planerande och längtan. Känns underbart att besöka huvudstaden och mitt första intryck hittills är positivt. Nu har det käkats mat och snart blir det dags för sängen. Imorgon bär det av mot äventyr, bland annat bio och konsert. Godnatt! :)

Kaos i hemmet och resa på G

Om jag säger "inget internet hemma", vad tänker ni på då? I mitt fall tänker jag på ett fängelse utan några dörrar eller fönster, en stenålderstid, en värld utan sol, en människa utan hjärna eller hjärta för den delen. Har varit utan internet sedan i måndags (något fel på routern) och det känns hemskt. Tror det ska bli fixat idag vilket ska bli grymt bra. . 
 
Nu till det roliga, idag åker jag till Stockholm! Åker direkt efter skolan till Herrljunga tågstation och där ifrån bär det av tillsammans med 15 andra ungdommar och några ledare. Första besöket i huvudstaden för min del så ser verkligen fram emot det. Vi kommer gå på en konsert, Jesus Christ Super Star, och antagligen åka på en föreläsning och sedan blir det en massa andra roligheter. Ha det så bra tills vidare! :)
 

Hello people

har inte blivit något bloggande det senaste, skyller helt och hållet på höstlovet då jag haft så mycket annat att göra och inte haft lust eller ork att sätta mig vid datorn, har nästan varit helt datafri. Men nu är jag nyladdad och har massor att skriva om!
 
Har psykologiprov om 10 minuter och borde egentligen förbereda mig inför det men har läst på så mycket att huvudet känns helt fullt. Ni får ha det så bra tills vidare :)

RSS 2.0