Omstökning

Känner mig hel nöjd med förändringen i mitt rum. Har möblerat om nu under helgen och tillslut blev det verkligen kanon bra och jätte mysigt. Rummet känns mer som ett.. rum? Och det ser inte lika stort och tomt ut som förut utan istället mycket hemtrevligt och mysigt. Är inte helt klar än för har bestämt mig för att byta ut och införskaffa lite nya saker så som ett nytt skrivbord för det jag har nu är alldeles för litet och en fotölj, kanske två, med ett litet litet bord till. Tror det kommer bli jätte fint!
 
 

När lite blir mycket

Den här veckan har passerat på ett mycket konstigt sätt vill jag säga. Kan inte direkt påstå att jag gjort särskilt mycket men ändå känner jag mig både trött och sliten. Visst hade jag prov i fredags men så påfrestande var det inte och inte heller har något annat varit det. Har även drömt väldigt konstigt, drömmarna har typ varit så himla verkliga och när jag vaknar upp är jag inte riktigt säker på om det jag drömt verkligen har inträffat eller inte... Tror det har med månen att göra, är ju en person som faktiskt tror på att månen och naturen har en stor påverkan på människan. 
 
La Persistencia de la Memoria - Minnets envishet
Målat av konstnären Salvador Dalí som är min absoluta favorit bland konstnärer. 
 

Gnuggar geniknölarna

Skönt att vara ledig en torsdag sådär mitt i veckan, det får veckan att framstå som så mycket roligare. Satt uppe med Anna sent igår och tittade på filmer, Flicka 2, 21 jump street och The change up. Den sistnämnda var den absolut bästa. Nu är det fokus på skolarbetet för imorgon blir det ett stort prov i biologin. Hoppas det kommer gå bra och allt, erkänner att jag är lite nervös för det här blir mitt första riktigta IB prov! Kram på er.
 
 
 
 

Glitter och Glamour

Kan man bli gladare när modet är precis så man vill ha det? Att glitter inte längre är barnsligt utan istället snyggt och coolt. Ända sen jag var liten  har jag varit helt förtrollad av blänkande, gnistrande, glittrande saker och nu finns det överallt! Här är en bild på det nya nagellacket jag införskaffat, you just have to love it.
 

Hemma igen

Tiden går snabbt när man har roligt och jag har för det mesta väldigt roligt. Var hos mamma idag och hjälpte henne färga håret vilket blev väldigt bra. Blev även en massa fika och sedan käk på en restaurang, jag beställde en hamburgertallrik. Träffade även brorsan min som var sitt vanliga trevliga jag, det vill säga trött och tråkig. Nu ska jag läsa klart de sidor vi fått i läxa ur boken "Populärmusik från Vittula". Visst låter den dötråkig men det visar sig att den faktiskt är ganska bra. Visste ni att Popmusik är en förkortning av orden Populärmusik? Blev helt paff när jag först fick höra det men så är det. Kram på er!
 
 

MV fest

Hel skön helg igen, fest fest och ännu mer fest. Var i Hasslösa på MV fest igår och det var förvånansvärt roligt faktiskt. Blev en del drickande och en massa dansande vilket var skoj för det var ett bra tag sedan jag shakade rumpan på ett dansgolv. Kan inte ge några detaljer men oj oj oj, för vissa blev det en hel del strulande och för andra att tillbringa den större delen av kvällen med att spy. Stackare! Nu är det dags för att ladda om inför imorgon då det blir hårdtråning och sedan lunch med familjen på något mysigt uteställe. Godnatt.
 
Swag swag, världens mest swagiga pingviner.
Föreställer mig som den andra från vänster, eller kanske den längst till höger...

Pizza kväll

Efter en mycket seg och tråkig skoldag med studieteknik känns det skönt att komma hem och vila lite. Lagade en pizza som var snuskigt god och till efterrätt blev det jordgubbstårta. Så nu sitter jag här helt full i magen och ska snart ta tag i livet och när jag säger livet menar jag såklart läxorna. 
 

Tadaa

Kanske inte världsklass men det är en start i alla fall. Tror jag tappade humöret minst fem gånger innan jag fick de här goingarna klara, tappade pärlor, bröt mönstret, fick börja om flertals gånger m.m. Visst låter det spännande. Imorgon ska jag försöka göra den svarta fast med pärlor invävda. Can't wait!
 
 
 

best out of life

Finns det något bättre än långa varma duschar? Just nu känns det inte så i alla fall. Har tagit världens längsta dusch och eftersom jag är ensam hemma, igen, skruvade jag upp volumen på max och sjöng med till alla låtar högt och tydligt men kanske inte så fint. Kändes lite dumt i början men sedan släppte det helt och man drogs med i musiken. Snacka om glädje, haha. För att göra den mysiga kvällen ännu mysigare bakade jag en kladdkaka som smakade som en dröm. Undrar varför jag alltid ska festa till det när jag är själv... 
För övrigt handlade jag och Ronja de första grejerna till vårt företag. Var inte så mycket men gud vad stolt man känner sig. Kommer bli en hel del pärlande framöver. Men nu är det allt dags för att hoppa i säng och sova ut ordentligt. Godnatt på er alla :)
 

Ubermys

Har haft det hur mysigt som helst både igår och idag, ibland är det inte så fel att vara ensam hemma trots allt mörker. Har varit ute och gått en del, gjort det jätte fint hos kaninerna och byggt om deras "hem" så nu är det mycket större och finare. Men det bästa med hela helgen har någ varit nostalgin jag upplevt när jag bäddat ner mig ordentligt i soffan med varm choklad och en Caroline Courtney roman att läsa. Snacka om energiboost! 
 
Med det sagt ska jag återgå till mitt te och läsa färdigt den älskade SOLO-tidningen, godnatt.
 

Grattis Paula!

Åhh vad roligt det är när vänner fyller år. Tycker det är galet kul att få sprida gratulationer runt omkring mig och göra andras dagar ljusa, dessutom är jag alltid så nyfiken på alla presenter! Ställer alltid samma fråga "vad har du fått för presenter och fick du någon tårta?" haha. Idag Är det lilla Paula som fyller år och även om vi går i samma klass anser jag ha all rätt i världen att kalla henne för just "lilla Paula" för det är det hon är. Förutom det uppenbara, att hon är kort, så är hon även ett år yngre än mig. Grattis en än gång på födelsedagen Paula!
 
Vi var några från klassen som köpte ett spelande rock kort för skoj skull och fy sjutton va högt det spelade!
 

Förändring

Snälla ha lite förståelse, håller på att göra om bloggen så kan vara lite rörigt ett tag framöver men borde bli klar snart. Det är bara så krångligt att få till allt som man vill. Känner att jag behöver ändra lite runt omkring mig men med tanke på att jag redan möblerat om mitt rum tänkte jag att jag kunde ändra bloggen. Haha lite patetiskt men ändå. För övrigt har jag inte så mycket att skriva. Har varit en väldigt lugn vecka och helgen lär väl se ut på samma sätt. Kommer dock vara ensam hemma lör-sön... Lite kusligt sådär när det blir mörkt ute. Som tur är har jag Skrållan hemma, världens bästa vakthund! förresten, har ju färgat håret. Det blev verkligen skit bra och är supernöjd med det. Nu vet ni det, godnatt!
 
Trött tjej på matte lektionen. tihi 

THIS IS ART

Har varit lite sisådär med uppdateringar det senaste men det är för att jag har så mycket annat att göra, har nämnligen gått och blivit en företagare! Ja vet, visst låter det coolt. Jag och en kompis i klassen har skapat ett eget företag som vårt CAS projekt i IB. Vi ska sy väskor och göra armband och halsband som ska säljas. Märket heter "THIS IS ART" och vi hoppas det är något som kommer bli en storsäljare. All vinst vi får in ska gå till ett konto som senare ska gå till ungdomar i sverige som har det svårt ekonomiskt hemma. De kommer få åka på en resa som vi då betalar med pengarna. Ser verklkigen fram emot att starta upp allt!
 
This is what i will look like in the nearest future ;) haha
 

Överraskande september

Det kan jag kalla förvånig när man i september kan känna sommarvärme. Lite smått irriterad dock måste jag säga att jag blev när solen sken på så fint igår för tycket ju den kunde gjort det i helgen istället, då hade man kunnat njuta av den. Hur som helst, idag händer det ungefär ingenting... Ska försöka ge mig ut och träna lite och sedan göra läxor vilket jag säger att jag ska göra varje dag men som aldrig blir av förutom när man har världens tidspress på sig. "The best inspiration is the deadline" haha, my sad but true story.
 
På tal om förvåning, såg den här godingen här om dagen, 1 kg chokladboll! 
 


Back again

Varför ska helgen vara så kort för? En extra dag hade varit helt perfekt för att hinna med allt man tänkt att hinna med. I fredags träffade jag det nya konfirmanderna och det ver verkligen skit kul för det var så mysiga, tror det kommer bli ett toppen år med dem. I lördags var jag på dop i Göteborg och oj snacka om att sänka medelåldern. Det var ungefär jag och sedan en massa gamla människor, vilket var okej för de är väldigt snälla och så men kan ni tänka er hur stelt det kändes att sitta vid matbordet? I alla fall, på kvällen drog jag till bygdegården där en vän hade fest för att fira sin födelsedag och igår hann jag med att både städa mitt rum och måla huset hos en målare. Är nervös för att göra fel varje gång... Så tillbaka till början, en extra dag hade inte varit fel för meningen med helgen var att jag skulle göra en massa läxor vilket jag nu inte gjorde. Varför ska det vara så svårt att ta tag i läxorna?
 

Känns som igår

Hur är det möjligt att tiden går snabbare och snabbare för varje år som går, att saker som tog lång tid nu sveper förbi med världens fart? Det har gått ett år sedan jag började utbilda mig till konfirmandassisten och nu är jag fördigutbildad och ska precis börja hjälpa till med de nya konfirmanderna, den här gången en liten grupp på 10 personer. Så på fredag bär det av mot Vedums kyrka för att hälsa dem alla välkomna!
 
Både käkade mat och fikade på McDolands idag med Susann och busfröet Emilia. Efter blev vi så sugna på att åka rutschkana och fy tusan vad roligt det var!
 
 

Ur det onda kommer goda

Ja, kan inte riktigt påstå att dagen började så bra... vaknade upp väldigt trött och tänkte "jag snoozar en gång till". Den gången blev flera gånger till och tillslut var klockan så mycket att jag varken skulle hinna käka frukost eller fixa mig. Trots detta spenderade jag all den tid jag hade på mig, och lite mer, framför spegel så blev väldigt sen ut till bussen, missade den såklar. Men ur det onda kommer det goda så att säga, har "sovmorgon" till kl 9.15 på tisdagar men har trott att det inte går något senare som jag kan åka men där hade jag fel. Går visst ett tåg 7.51 och är framme lagom i tid till att börja. Underbart när sånna saker händer. Så nu kommer jag få en sovmorgon på både tisdag och fredag, lucky me!
 
I brist på annat får man använda ved som dörrstopp, en mycket bra lösning. Good to know.

Du sköna måndag

Ibland kan det vara svårt att finna positiva saker när allt känns så negativt. Att hålla humöret uppe trots att allt går emot en, att vintern är påväg med stormande steg och för med sig både kyla och mörker. Det är lätt att falla i dystra tankar och glömma det fina som faktiskt aldrig slutar existera men att se det lilla kan vara som ett ljus i mörkret, det lysser upp hela tillvaron.
Känner mig väldigt djup just nu... kan bero på att vi jobbat med dikter i skolan och att jag träffat massa äldre människor som ville dela med sig av sina liv och historier. Det kan även bero på att jag lyssnar på "Hero" med Enrique Inglesias på hösta volum... Hur som helst så känns det bra, energigivande kanske? Ska försöka sova och med tanke på hur trött jag är kommer det inte bli så svårt, godnatt.
 
             Min        underbara         morgon       i       väntan        på       bussen.      Love     it.







Wohohoo :P

Vad ska man säga, helgen var helt enkelt perfekt. Fredagen lite seg sådär som en fredag ibland kan vara och det kändes bra att ha en sådan dag. Igår röjde jag hela mitt rum och rensade HELA min garderob. Gott folk, jag skojar inte när jag säger att jag slängde/gav bort tre stora kassar fulla med kläder jag inte använder eller vill ha och trots det så är garderoben fortfarande knökad med kläder. Det är då man börjar fundera på hur det kommer sig att man aldrig har något att ta på sig... I alla fall, efter att jag städat cyklade jag hem till några bekanta och målade deras garage. Blev riktigt bra. Efter det drog jag hem till Marie och fixade iordning mig inför poolpartyt. Partyt var verkligen awesome! Massa trevligt folk och alla lagom fulla och goa. Inget som gick sönder, ingen som spydde och alla hade det så trevligt så. Sov självklart över hos Marie vilket gjorde att jag fick hjälpa henne att städa upp allt idag men det var kul på sitt sätt. Nu ska jag blädra lite i en bok och sedan sova. Godnatt på er!
 
(Hade väldigt gärna laddat upp några bilder men det verkar som om min data och mobil inte vill sammarbeta med varandra så tyvärr går inte det men ska lösa problemet så fort jag kan, istället får ni njuta av den här fina bilden)
 

RSS 2.0